NLEN

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life."
Confucius

HOME
Executive Search
Coaching
About Mar
Interesting links

Strategic Assetmanager - Duurzame energie

Reageer nu!

Location

Eindhoven

Contact person

Diana Martinez
E: [email protected] 

Bedrijfsprofiel - Senior Assetmanager Zuid

Onze opdrachtgever levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

Onze klant is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Om deze groei maximaal te kunnen blijven continueren, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Senior Assetmanager.

Bedrijfscultuur - Senior Assetmanager Zuid

De cultuur wordt gemaakt door ambitieuze en ondernemende medewerkers met teamspirit en een hart voor duurzaamheid. De organisatie heeft korte lijnen en besteedt veel aandacht aan innovatie en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Functie omschrijving - Senior Assetmanager Zuid

De Senior Assetmanager maakt deel uit van de afdeling Asset Management, bestaande uit 9 Assetmanagers. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de Manager Assetmanagement. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het presteren, optimaliseren en verduurzamen van de assets van de organisatie: van de opwek en de distributie tot de levering van warmte aan hun klanten. Met jouw langetermijnvisie creëer je een overkoepelend plan dat de leidraad vormt voor de optimalisatie van de levensduur en de verduurzaming van de assets. Risicomanagement is daarvan een belangrijk onderdeel.

Verantwoordelijkheden en deliverables

  • Je wordt verantwoordelijk voor het presteren, optimaliseren en verduurzamen van de (duurzame) opwekkingtechnologie, de ondergrondse infra (leidingen) en de aansluitingen van de warmte- en koudenetten. Jouw doel is om de optimale prestatie uit de assets te halen binnen acceptabele risico’s, tegen aanvaarbare kosten, gemeten over de gehele levensduur van de assets.
  • Met jouw helikopterview, overzicht op het grotere geheel zónder daarbij de details uit het oog te verliezen, zorg jij voor een omslag van ad-hoc naar planmatige besluitvorming (lange termijn asset planning). Je zorgt voor een meerjarenbegroting voor de assets zodat de te nemen beslissingen over verduurzaming, prestaties, kosten en risico’s tijdig in beeld komen. Zo kan je proactief anticiperen op toekomstige situaties en de juiste beslissingen nemen over de assets gedurende de gehele levensduur.
  • Je houdt nauw contact en voert overleg met je collega Assetmanagers en Engineers, het management, de onderhoudspartij en met externe partijen zoals netbeheerders en andere warmtebedrijven. Je zorgt voor een groot extern netwerk dat je gebruikt voor kennisdeling.
  • Samen met je IT-collega’s zorg je voor de verdere digitalisering van de warmtenetten.
  • De afdeling Asset Management fungeert als een spin-in-‘t-web en werkt nauw samen met vele afdelingen binnen de keten. Samenwerken met andere afdelingen is een belangrijk onderdeel van de ‘way-of-working’. Als Senior Assetmanager durf je daarbij standpunten in te nemen, beschik je over executiekracht en krijg je mensen in beweging. Je bent een kartrekker en een verbinder die alle spelers, intern en extern, meekrijgt en motiveert tot het leveren van een optimale bijdrage aan het assetmanagement proces als geheel en tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Functie eisen - Senior Assetmanager Zuid

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een proactieve en analytische professional met minimaal 7 jaar relevante werkervaring in de (duurzame) energiesector. Je hebt veel affiniteit met data, beschikt over een gedegen technische en financiële kennis en bent ervaren op vlak van risicomanagement. Je hebt een langetermijnvisie en ervaring met het opstellen van lange termijn asset plannen. Je bent aantoonbaar succesvol geweest in het doorvoeren van verbeteringen en het optimaliseren van assetmanagement processen. Bekendheid met de norm op het gebied van assetmanagement ISO 55000 en kennis van IT en digitalisering, zijn een absolute pré.

Opleiding Bachelor of Master in de Energietechniek of Technische Bedrijfskunde. Bijkomende opleidingen op vlak van assetmanagement zijn een pré.

Arbeidsvoorwaarden - Senior Assetmanager Zuid

Er wordt een volledig en aantrekkelijk remuneratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

Copyright MAR Recruitment Solutions www.marrecruitment.nl and www.marrecruitment.be

       
mar recruitment solutions 2020 | powered by Otys | Design bu PXL Communicatie
Recent jobs
Operationeel Manager Installaties 
in 
Delft 
ICT Manager 
in 
Noord-Brabant (NL) 
Quality Engineer drukapparatuur 
in 
Nederland 
Senior Project Engineer - Duurzame energie 
in 
Eindhoven of Steenwijk 
Asset Manager Delivery 
in 
Eindhoven 
Commercieel Leider 
in 
Nederland 
Reliability Engineer 
in 
Amsterdam 
Senior Assetmanager Noord - Duurzame Energie 
in 
Steenwijk 
Manager Marketing & Productmanagement 
in 
Eindhoven 
Netsuite Consultant  
in 
Almere 
Search vacancies