NLEN

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life."
Confucius

HOME
Executive Search
Coaching
About Mar
Interesting links

Senior Sustainability Engineer

Vervuld

Location

Eindhoven

Contact person

Diana Martinez
E: [email protected] 

Bedrijfsprofiel - Sr Susainability Engineer

Onze opdrachtgever levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

Onze klant is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Om deze groei maximaal te kunnen blijven continueren, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Senior Sustainability Engineer.

Bedrijfscultuur - Senior Sustainability Engineer

De cultuur wordt gemaakt door ambitieuze en ondernemende medewerkers met teamspirit en een hart voor duurzaamheid. De organisatie heeft korte lijnen en besteedt veel aandacht aan innovatie en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Functie omschrijving - Senior Sustainability Engineer

De Sr. Sustainability Engineer maakt deel uit van de afdeling Engineering, bestaande uit 10 engineers en 2 tekenaars. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de Manager Engineering. In deze functie ben je van ontwerp tot de bouw betrokken bij het ontwikkelen van warmtenetten, waarbij jij je focust op de bovengrondse opwek- en installatietechniek. Als senior ben je tevens het aanspreekpunt voor de organisatie voor de opwek gerelateerde vraagstukken.

Verantwoordelijkheden en deliverables

  • Je wordt verantwoordelijk voor het advies en ontwerp van duurzame opwekking- en installatietechnologie voor bestaande of nieuw te bouwen warmte- en koudenetten. Je wordt zowel ingezet bij het ontwerp van volledige nieuwe installaties alsook bij de optimalisatie en verduurzaming van bestaande systemen.
  • Je gaat aan de slag met de complexere en strategische vraagstukken. Met jouw strategisch inzicht en technische kennis, beoordeel je hoe warmte nog beter benut kan worden. Je bent daarvoor in staat om een techno-economische analyse uit te voeren om een optimale configuratie te bepalen. Je formuleert voorstellen voor efficiëntie- en outputverbeteringen en weet de oplossing helder voor te leggen voor implementatie.
  • Jij levert met het team een definitief ontwerp, begroting en projectplan op dat geschikt is voor verdere besluitvorming en realisatie. Overzicht op het grotere geheel en een integrale blik zijn dus noodzakelijk om een voorstel te doen wat gunstig uitpakt voor de hele keten van ontwerp, realisatie tot en met exploitatie.
  • Je bent een steun in de rug voor de overige teamleden in het opwekteam, en je coördineert de diverse projecten en ontwikkelingen op dit gebied. Je hebt dan ook uitstekende projectmanagement skills.
  • Je houdt nauw contact en voert overleg met externe partijen zoals engineeringbureaus en de interne ketenpartners.
  • Je krijgt veel vrijheid en vertrouwen om projecten en ontwikkelingen op je eigen manier op te pakken.

Functie eisen - Senior Sustainability Engineer

Opleiding Bachelor of Master in Werktuigbouwkunde, Energie-, Proces- of Installatietechniek (HIT)

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en gedreven professional met minimaal 5 jaar relevante werkervaring Je hebt kennis van verschillende duurzame energietechnieken en van de benodigde investering, onderhoudskosten en operationele kosten. Je bent breed georiënteerd, weet de techniek te ontstijgen en brengt bedrijfskundige en algemene kennis mee van binnen en buiten het vakgebied. Je hebt visie op de markt en kennis van trends en ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden - Senior Sustainability Engineer

Er wordt een volledig en aantrekkelijk remuneratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

     
mar recruitment solutions 2019 | powered by Otys | Design bu PXL Communicatie
Recent jobs
Commercieel Leider 
in 
Nederland 
Reliability Engineer 
in 
Amsterdam 
Senior Assetmanager Noord - Duurzame Energie 
in 
Steenwijk 
Strategic Assetmanager - Duurzame energie 
in 
Eindhoven 
Manager Marketing & Productmanagement 
in 
Eindhoven 
Netsuite Consultant  
in 
Almere 
Salesmanager België 
in 
België 
Account Manager 
in 
Almere 
Chief Technology Officer 
in 
Europe 
Service & Delivery Manager 
in 
Rotterdam 
Search vacancies