Bel ons Email ons

Solliciteer

Strategisch Adviseur Warmte
(Regulatory Affairs)

 

Status: ingevuld
Locatie: Eindhoven
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

De organisatie

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

 

Het gaat om een jong bedrijf dat volop in beweging is. Groot genoeg om een serieuze speler in de markt te zijn, maar klein genoeg (180 man) om je collega’s allemaal te kennen. De organisatie heeft een informele werksfeer en korte lijnen, snelle besluitvorming en biedt veel flexibiliteit (in wat je doet, hoe je je werk doet, wanneer je werkt, hoe je naar je werk komt enz.). Ze stimuleren het nemen van initiatief en constant in ontwikkeling zijn. Je werk beperkt zich niet tot jouw ‘hokje’ maar je moet het juist leuk vinden verder te kijken en ook het initiatief hiertoe nemen. Je kan direct impact maken op de strategie. Dit najaar ontving Ennatuurlijk het ‘Worldclass Workplace’-label voor goed werkgeverschap.

 

De organisatie is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Doel is de energietransitie in Nederland te versnellen. Vanwege de energietransitie en het maatschappelijk debat is het wet- en regelgevingskader, waarbinnen de organisatie werkzaam is, continu in beweging en ontwikkeling, met als meest in het oog springend de ontwikkelingen rondom de Wet collectieve warmtevoorziening en de verduurzaming van de bronnen. De ontwikkelingen hebben rechtstreeks invloed op de organisatie en de toekomst van het bedrijf.

 

Mar Recruitment is daarom verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Strategisch Adviseur Warmte.

 

DE POSITIE

 

De Strategisch Adviseur is werkzaam op de afdeling Legal & Regulatory Affairs van in totaal 5 collega’s. Hij/zij werkt voornamelijk samen met de Regulatory Affairs collega en de directie van de organisatie. 

De Strategisch Adviseur onderzoekt welke ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en in de branche de organisatie raken (of gaan raken in de toekomst), welke kansen ze daardoor krijgen of kunnen creëren en hoe de organisatie zich daarop moet voorbereiden/ worden ingericht. Daarnaast bekijk je op welke wijze de organisatie bepaalde ontwikkelingen kan beïnvloeden. Hierbij adviseer je, gevraagd en ongevraagd, de directie en de RvC en je weet relevante ontwikkelingen over te brengen aan de rest van de collega’s.

Kortom, jij bent de enige in deze functie binnen de organisatie, en dus dé expert op dit gebied. Dit brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee waarbij je veel vrijheid krijgt in de manier waarop je de functie uitoefent.

 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Je schuift aan bij verschillende overlegorganen, zowel branche- als overheid gerelateerd. Denk hierbij aan Energie Nederland, de ACM of Economische Zaken.
 • Je hebt een groot netwerk in de warmtebranche, of heb je de mogelijkheid dit op korte termijn op te bouwen
 • Je houdt de ontwikkelingen in de warmte-, energie- en uitvoeringswetten goed in de gaten. Jij maakt hierbij de vertaalslag hoe dit gaat uitpakken voor de business op lokaal/provinciaal niveau. Hierin adviseer je ook de Key Accountmanagers.
 • Je bent weliswaar niet eindverantwoordelijke voor de strategie, maar je helpt de directie, gevraagd en ongevraagd, met het maken van beleidsmatige en strategische keuzes en je initieert die ook. Ook zorg je ervoor dat je de directie en de RvC op de hoogte houdt van ontwikkelingen die voor de organisatie belangrijk (kunnen) zijn.
 • Je schrijft position papers, je geeft input op officiële overheidsdocumenten of brieven aan de overheid en je praat in diverse gremia over onze standpunten.

 

Functie-eisen:

 • Je bent een professional met een academisch werk- en denkniveau. Je hebt een hoog abstractieniveau en bent goed in verbanden leggen.
 • Je beschikt over minimaal 10 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van de energiesector en de energietransitie, en bij voorkeur ook van warmte en koude.
 • Je kan je vastbijten in complexe dossiers, maakt deze je snel eigen en weet dit proactief over te brengen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent dus ook een netwerker (vanuit de inhoud) die makkelijk contact maakt met mensen en weet te verbinden. Je weet als geen ander bij wie je waarmee aan moet kloppen, maar mensen weten ook jou goed te vinden. Je bent in staat om op diverse niveaus contacten te ontwikkelen en te onderhouden.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan duidelijk en helder advies geven. Je neemt het voortouw, bent ondernemend en initiatiefrijk.
 • Je hebt een open houding en durft je uit te spreken. Je hebt een brede kijk op de wereld, bent betrokken en geïnteresseerd. Maar je staat daarbij ook stevig in je schoenen en laat je niet snel van de wijs brengen.
 • Je bent zelfstandig en kan uitstekend autonoom handelen. Je bent leergiering en blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden en gaat hiermee aan de slag.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om daadwerkelijk het verschil te maken in de energietransitie.

 

STANDPLAATS

De standplaats van deze functie is Eindhoven.

 

RENUMERATIE

 

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland