Bel ons Email ons

Solliciteer

Specialist Grondzaken Privaatrecht

Status: vervuld
Locatie: Utrecht, Delft of Rotterdam
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

Bedrijfsprofiel

Onze klant is een regionale Nederlandse netbeheerder die opereert in het grootste deel van de Randstad, waaronder Den Haag, Utrecht, Rotterdam en het Rijnmond haven- en Botlekgebied. Daarnaast beheren ze de energie-infrastructuur in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Noordoost Friesland.

Ze zijn verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar ruim 2 miljoen huishoudens en industriële klanten. En hebben in totaal bijna 4 miljoen aansluitingen. 

Klanten wonen, werken en leven in druk stedelijk gebied met complexe infrastructuur, waar de afhankelijkheid van energie groot is en energie altijd beschikbaar moet zijn. De organisatie speelt ook een leidende rol in de energietransitie. Duurzame energie voor iedereen, daar werken ze iedere dag aan.

 

Cultuur van de organisatie

Een open en transparante bedrijfscultuur die samenwerking stimuleert. Je vindt bevlogen vakidioten die elke dag weer met passie, plezier en pit hun vak uitoefenen. De sfeer is open en collegiaal. Men helpt elkaar verder met feedback, inzichten en vertrouwt op elkaars expertise. Mensen mopperen niet, maar pakken door. De onderneming investeert graag in de kwaliteiten, vaardigheden en ontwikkeling van haar medewerkers. Er is volop ruimte om te groeien binnen de organisatie.

 

De afdeling Grondzaken

De afdeling Grondzaken is verantwoordelijk voor het tijdig en tegen acceptabele voorwaarden verkrijgen van rechtsposities voor de assets. Met het verkrijgen, administreren en beheren van deze rechten wordt de basis gelegd voor de organisatie om haar taak als netbeheerder doelmatig uit te kunnen voeren. De afdeling Grondzaken regelt zowel de publiekrechtelijke als privaatrechtelijke rechtsposities. De dynamiek van het verzorgingsgebied kenmerkt zich o.a. door de aanwezigheid van het Rotterdamse Havengebied en de drie grote steden Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

 

Onze klant is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Om deze groei maximaal te kunnen blijven continueren, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Specialist Grondzaken Privaatrecht.

 

Functie omschrijving Specialist Grondzaken Privaatrecht

Als Specialist Grondzaken ben je verantwoordelijk voor het oppakken van alle complexe dossiers en escalaties met betrekking tot het verwerven van zowel grond- als zakelijke rechten, zodat de organisatie haar energie-infrastructuur kan behouden en uitbreiden, zowel nu als in de toekomst.

 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het geven van advies en het voeren van gesprekken met particulieren, projectontwikkelaars en overige instanties over de te leggen kabels en/of leidingen.
 • Het inhoudelijk, procedureel en relationeel behandelen van complexe dossiers over toe te kennen vergoedingen voor de zakelijke rechten, aanvullende voorwaarden en gewasschades.
 • Het voeren van een gedoogplicht, indien dat nodig is.
 • Het indienen van beleidsvoorstellen richting Asset Management. Je weet dus een vertaling te maken van de dagelijkse praktijk naar beleid.
 • Het onderhouden van contacten met collega’s bij andere netbeheerders. Je deelt ervaringen en ‘best practices’.
 • Het proactief meedenken bij complexe casussen vanuit Asset Management en Hoogspanning.
 • Het coördineren en aansturen van derde partijen die namens het bedrijf zakelijk recht overeenkomsten sluiten.
 • Verzorgen van heldere communicatie richting de uitvoering en projectorganisatie.
 • Het onderzoeken van historische afspraken over assets. Indien nodig schakel je met juridische zaken en/of advocaat in geval van disputen.

 

Functie eisen Specialist Grondzaken Privaatrecht

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Vastgoed, met afstudeerrichting Rentmeesterij/ Grondtransacties.  
 • Je hebt 5 à 10 jaar ervaring met grondtransacties en gedoogplichtprocedures. Je hebt daarbij aantoonbare praktijkgerichte werkervaring buiten ‘in het veld’ en niet alleen schriftelijk.
 • Je hebt een commerciële mindset en kennis van en affiniteit met het privaatrechtelijke gedeelte van vastgoed.
 • Je bent een echte verbinder die tegengestelde belangen bij elkaar kan brengen. Je bent empathisch, maakt makkelijk contact en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en onderhandelingsvaardigheden op alle levels.
 • Je weet correct te handelen in conflictsituaties en kan dit ook toelichten met concrete praktijkvoorbeelden.
 • Je bent een scherpe onderhandelaar die doelgericht, zelfstandig, accuraat en gemotiveerd is.

 

Arbeidsvoorwaarden Specialist Grondzaken Privaatrecht

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland