Bel ons Email ons

Solliciteer

Sourcing Manager

Status: ingevuld

Locatie: Eindhoven / hybride werken
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

Bedrijfsprofiel

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

 

Het gaat om een jong bedrijf dat volop in beweging is. Groot genoeg om een serieuze speler in de markt te zijn, maar klein genoeg (200 man) om je collega’s allemaal te kennen. De organisatie heeft een informele werksfeer en korte lijnen, snelle besluitvorming en biedt veel flexibiliteit (in wat je doet, hoe je je werk doet, wanneer je werkt, hoe je naar je werk komt enz.). Ze stimuleren het nemen van initiatief en constant in ontwikkeling zijn. Je werk beperkt zich niet tot jouw ‘hokje’ maar je moet het juist leuk vinden verder te kijken en ook het initiatief hiertoe nemen. Je kan direct impact maken op de strategie.

 

Functieomschrijving

De Sourcing Manager zorgt ervoor dat de warmtenetten over duurzame energie beschikken. Je bent verantwoordelijk voor het sourcen van energie voor de bestaande assets en het afsluiten van de inkoopcontracten voor verschillende energie commodities.

 

Met jouw langetermijnvisie breng je in kaart wat de verhouding in vraag en aanbod van warmte is. Je selecteert, in samenwerking met een multidisciplinair team van collega’s, de steden waar nieuwe bronnen ingekoppeld moeten en kunnen worden. Je bent het gezicht van de organisatie voor (potentiële) partners die vanuit nieuwe bronnen kunnen leveren.

 

Verantwoordelijkheden en deliverables

 • Zelfstandig contractonderhandelingen voeren voor (duurzame) energie ten behoeve van de assets van de onderneming.
 • De lead nemen in het inkoopproces voor energie, en hiervoor een multidisciplinair team om je heen verzamelen.
 • Contractmanagement voor gas-, elektra- en warmtecontracten.
 • Sourcing activiteiten in lijn brengen met de bredere bedrijfsstrategie.
 • Monitoren van de sourcing kalender en hier op (bij)sturen.
 • Vanuit jouw expertise deelnemen aan multidisciplinaire projecten.
 • Strategisch uitdenken van leveringsvoorwaarden en pricing van energie gekoppeld aan de gebruikte (nieuwe) bron(nen).
 • Business development en strategic partnership met bedrijven die warmte produceren.
 • Verbeteringen in de keten (van inkoop tot verkoop) uitdenken, initiëren, en in samenwerking met collega’s verder brengen.

 

Functie-eisen

Als Sourcing Manager beschik je over uitstekende analytische vaardigheden en kun je goed in concepten/processen denken. Je bent een overtuigende en transparante gesprekspartner op alle niveaus. Ook kun je goed omgaan met druk en reageer je scherp op onvoorziene gebeurtenissen.

 

Verder herken je jezelf in het volgende:

 

 • Je hebt een afgeronde economische/bedrijfskundige studie op HBO+/WO niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een gelijkwaardige functie met een enorm pluspunt wanneer je die ervaring hebt opgedaan binnen de energiesector.
 • Kennis en ervaring op het gebied van techniek en milieu zijn een pré. Hetzelfde geldt voor overzicht en kennis van de Nederlandse energiemarkt (warmte, elektriciteit, gas, CO2 etc.) en de Nederlandse restwarmte markt (vuilverbranding, industrie, datacenters etc.)
 • Je bent een echte zelfstarter en in staat om strategische vragen te concretiseren en om te zetten naar actie
 • Je bent een sterke gesprekpartner en weet als geen ander wat nodig is om lange termijn relaties met diverse partijen aan te gaan
 • Je bent in staat om de belangen van de organisatie te behartigen en te borgen in onderhandeling met (potentiële) leveranciers
 • Je weet wat er nodig is om een traject van contracteren verder te brengen en neemt je stakeholders hierin mee
 • Je bent flexibel, veerkrachtig, beschikt over een ‘can do’ mentaliteit en voelt steeds exact aan waar jouw focus moet liggen in de continu veranderende warmtemarkt
 • Je schrijft en spreekt vloeiend Nederlands.

 

STANDPLAATS

Hybride werken: je bepaalt zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor in Eindhoven, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. De organisatie faciliteert een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek.

 

RENUMERATIE

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v/ x

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland