Bel ons Email ons

Solliciteer

Senior Product Manager

Status: vervuld

Locatie: Amsterdam
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl 

 

Bedrijfsprofiel - Senior Product Manager

Onze klant is een zelfstandig opererende Nederlandse dochteronderneming van een wereldwijde financiële instelling die diensten levert op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen in meer dan 50 landen. De onderneming maakt deel uit van de divisie Wholesale Banking en biedt oplossingen aan op het vlak van financiële en operationele leasing en commercial finance. Met vestigingen in 15 landen, behoort de onderneming tot de 5 grootste leasebedrijven in Europa. Onze klant heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft 2500 werknemers die klanten bedienen in verschillende branches.

 

Onze klant heeft uitgebreide kennis over producten, toeleveringsmarkten en (productie)technologieën van o.a. bussen, grafische apparatuur, grondverzet- en agrarische machines, ICT, kranen en afvalverwerkingmachines, trucks en trailers, vastgoed en gezondheidszorg. Het vendor team specialiseert bovendien in het opzetten en managen van vendor finance programma’s. In 2007 realiseerde onze klant een groei van 30% en verhoogde haar marktaandeel in zowel asset als vendor finance.

 

Functie omschrijving - Senior Product Manager

Mar Recruitment Solutions is nu verzocht om te bemiddelen in de rekrutering van een Senior Product Manager. Hij/zij rapporteert direct aan het Hoofd Marketing en Product Management. De Senior Product Manager is zowel strategisch als operationeel verantwoordelijk voor de producten en het productportfolio van de organisatie. Kerntaak is om de optimale samenstelling van producten voor de verschillende segmenten te definiëren en zo nodig aan te passen. Voornamelijk de ontwikkeling van standaard producten voor het segment MKB is de komende periode een belangrijk aandachtsgebied. Daarnaast heeft de Senior Product manager een sterke regierol in verschillende multidisciplinaire projecten binnen de organisatie.

 

KERNTAKEN

 • Productplan
  Het productplan geeft richting aan het te voeren productbeleid, zowel strategisch als operationeel. De Senior Product Manager is verantwoordelijk voor het productplan en de implementatie hiervan. Het invoeren van nieuwe producten of schrappen van bestaande producten zijn hier voorbeelden van.
 • Productprocessen
  De Senior Product Manager is verantwoordelijk voor het analyseren van de verschillende commerciële processen rondom de producten van de organisatie. Op basis van analyse voert de Senior Product Manager verbeteringen en optimaliseringen van deze commerciële processen door.
 • Informatiebeheer van producten
  De Senior Product Manager is verantwoordelijk voor het analyseren van de verschillende informatiestromen en aanbod rondom de producten. Op basis van deze analyse voert hij/zij verbeteringen door in informatiestromen en past betere structuur toe.
 • Deelname aan het Product Management Team
  Het Product Management Team is een multidisciplinair project team binnen de organisatie. De Senior Product Manager heeft een sterke regierol binnen dit team. Hij/zij stuurt verschillende projecten aan en is mede verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.
 • Marktonderzoek
  Om de juiste keuzes te maken, zal er indien nodig marktonderzoek plaats moeten vinden. Marktonderzoek kan in verschillende vormen optreden: klantarena, enquêtes, interviews, contact met de verschillende distributiekanalen. De Senior Product Manager speelt in samenwerking met de Senior Marketing Manager een leidende rol in beleid rondom marktonderzoek.
 • Leaseproductie in MKB segment
  De Senior Product Manager is samen met de Senior Marketing Manager verantwoordelijk voor de leaseproductie in het MKB segment. Dit kanaal moet nog bijna geheel worden ontwikkeld en hierbij speelt de Senior Product Manager ook een belangrijke rol.

 

Functie eisen - Senior Product Manager

 • Leeftijd +/- 30 jaar (niet limitatief)
 • Talen Nederlands en Engels, vloeiend in woord en geschrift.
 • Opleiding Academisch werk-en denkniveau
 • Wij zoeken een proactieve, dynamische en jonge persoonlijkheid met minimaal 4 jaar relevante werkervaring binnen het bank- en verzekeringswezen of consultancy richting financiële dienstverlening. Kennis met betrekking tot kredietverlening en/of lease is een absolute pre. Onze kandidaat is een ‘Young Potential’, een innovatieve professional met visie, een ‘bouwer’ die de Marketing & Product Management organisatie mee helpt opzetten en verder weet te professionaliseren. Je bent gericht op het werken in teams en bent een uitstekende sparringpartner voor het Management. Je bent goed in staat relaties te ontwikkelen en te onderhouden, een echte ‘netwerker’. Als Senior Product Manager krijg je volop de gelegenheid je stempel op deze organisatie te drukken en je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven.

 

Remuneratie - Senior Product Manager

Er wordt een volledig en aantrekkelijk remuneratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland