Bel ons Email ons

Solliciteer

Senior Assetmanager

Status: vervuld

Locatie: Eindhoven of Steenwijk
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl  

 

Bedrijfsprofiel - Senior Assetmanager

Onze opdrachtgever levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

Onze klant is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Om deze groei maximaal te kunnen blijven continueren, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Senior Assetmanager voor Noord-Nederland.

 

Bedrijfscultuur - Senior Assetmanager

De cultuur wordt gemaakt door ambitieuze en ondernemende medewerkers met teamspirit en een hart voor duurzaamheid. De organisatie heeft korte lijnen en besteedt veel aandacht aan innovatie en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

 

Functie omschrijving - Senior Assetmanager

De Senior Assetmanager maakt deel uit van de afdeling Asset Management, bestaande uit 9 Assetmanagers. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de Manager Assetmanagement. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het presteren, optimaliseren en verduurzamen van de assets van de organisatie: van de opwek en de distributie tot de levering van warmte aan hun klanten. Met jouw langetermijnvisie creëer je een overkoepelend plan dat de leidraad vormt voor de optimalisatie van de levensduur en de verduurzaming van de assets. Risicomanagement is daarvan een belangrijk onderdeel.

Verantwoordelijkheden en deliverables

Je wordt verantwoordelijk voor het presteren, optimaliseren en verduurzamen van de (duurzame) opwekkingtechnologie, de ondergrondse infra (leidingen) en de aansluitingen van de warmte- en koudenetten. Jouw doel is om de optimale prestatie uit de assets te halen binnen acceptabele risico’s, tegen aanvaarbare kosten, gemeten over de gehele levensduur van de assets.
Met jouw helikopterview, overzicht op het grotere geheel zónder daarbij de details uit het oog te verliezen, zorg jij voor een omslag van ad-hoc naar planmatige besluitvorming (lange termijn asset planning). Je zorgt voor een meerjarenbegroting voor de assets zodat de te nemen beslissingen over verduurzaming, prestaties, kosten en risico’s tijdig in beeld komen. Zo kan je proactief anticiperen op toekomstige situaties en de juiste beslissingen nemen over de assets gedurende de gehele levensduur.
Je houdt nauw contact en voert overleg met je collega Assetmanagers en Engineers, het management, de onderhoudspartij en met externe partijen zoals netbeheerders en andere warmtebedrijven. Je zorgt voor een groot extern netwerk dat je gebruikt voor kennisdeling.
Samen met je IT-collega’s zorg je voor de verdere digitalisering van de warmtenetten.
De afdeling Asset Management fungeert als een spin-in-‘t-web en werkt nauw samen met vele afdelingen binnen de keten. Samenwerken met andere afdelingen is een belangrijk onderdeel van de ‘way-of-working’. Als Senior Assetmanager durf je daarbij standpunten in te nemen, beschik je over executiekracht en krijg je mensen in beweging. Je bent een kartrekker en een verbinder die alle spelers, intern en extern, meekrijgt en motiveert tot het leveren van een optimale bijdrage aan het assetmanagement proces als geheel en tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 

Functie eisen - Senior Assetmanager

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een proactieve en analytische professional met minimaal 7 jaar relevante werkervaring in de (duurzame) energiesector. Je hebt veel affiniteit met data, beschikt over een gedegen technische en financiële kennis en bent ervaren op vlak van risicomanagement. Je hebt een langetermijnvisie en ervaring met het opstellen van lange termijn asset plannen. Je bent aantoonbaar succesvol geweest in het doorvoeren van verbeteringen en het optimaliseren van assetmanagement processen. Bekendheid met de norm op het gebied van assetmanagement ISO 55000 en kennis van IT en digitalisering, zijn een absolute pré.

Opleiding: Bachelor of Master in de Energietechniek of Technische Bedrijfskunde. Bijkomende opleidingen op vlak van assetmanagement zijn een pré.

 

Arbeidsvoorwaarden - Senior Assetmanager

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland