Bel ons Email ons

Solliciteer

Risk Manager

Status: ingevuld

Locatie: Eindhoven / hybride werken
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

Bedrijfsprofiel

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

 

Het gaat om een jong bedrijf dat volop in beweging is. Groot genoeg om een serieuze speler in de markt te zijn, maar klein genoeg (200 man) om je collega’s allemaal te kennen. De organisatie heeft een informele werksfeer en korte lijnen, snelle besluitvorming en biedt veel flexibiliteit (in wat je doet, hoe je je werk doet, wanneer je werkt, hoe je naar je werk komt enz.). Ze stimuleren het nemen van initiatief en constant in ontwikkeling zijn. Je werk beperkt zich niet tot jouw ‘hokje’ maar je moet het juist leuk vinden verder te kijken en ook het initiatief hiertoe nemen. Je kan direct impact maken op de strategie.

 

Functieomschrijving Risk Manager

De Risk Manager komt terecht op de Finance afdeling en zal nauw samenwerken met de afdeling Business Control en Portfoliomanagement.

Als Risk Manager ben jij dé specialist op het gebied van risico. Jij bent verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van riskmanagement en krijgt de mogelijkheid deze rol zelf vorm te geven. Jij zorgt ervoor dat risico’s tijdig op de radar van de organisatie komen te staan en samen met je collega’s in de business streef je naar een gezond ondernemersklimaat, waarbij kansen en risico’s in een goede dialoog met elkaar worden afgewogen. Ook help je de business met het nemen van beheersmaatregelen om zodoende de kansen die komen te verzilveren.

 

Verantwoordelijkheden en deliverables

  •  Je geeft deze nieuwe rol binnen de organisatie vorm.
  • Je adviseert de organisatie over het identificeren en waarderen van de risico’s, de risicobereidheid en het ontwerpen en implementeren van beheersmaatregelen.
  • Je rolt het internal control framework verder uit.
  • Je maakt samen met de business een inschatting van de risico’s in business cases die tot een investeringsbeslissing moeten leiden.
  • Je maakt onderdeel uit van het wekelijkse Risk Committee samen met de afdeling portfoliomanagement over de ontwikkeling van de ingenomen posities in lijn met de hedge strategie.

 

Functie-eisen

Opleiding: Bachelor- of Masteropleiding, bijv. in de richting van Finance, Accounting of Bedrijfseconomie.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en gedreven professional met meerdere jaren werkervaring. Je hebt ervaring op vlak van risicomanagement.

  • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden. Je bent risicobewust en vindt het tof om jouw eigen rol vorm te geven.
  • Je hebt sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal. Je bent een overtuigende en transparante gesprekspartner op alle niveaus, van werkvloer tot directie.
  • Je bent een sociale teamspeler, positief kritisch naar zichzelf en naar anderen. Je kan makkelijk met verschillende partijen overleggen. Je waarborgt een optimale samenwerking met alle afdelingen binnen de onderneming en met externe zakelijke partners.
  • Je bent zelfstandig en leergierig want je wil je graag blijven ontwikkelen. Je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
  • Je hebt een positieve, respectvolle en optimistische instelling. Je past goed binnen de open, informele doch professionele cultuur van de organisatie.

 

STANDPLAATS

Hybride werken: je bepaalt zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor in Eindhoven, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken.We faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek.

 

RENUMERATIE

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v/ x

 

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland