Bel ons Email ons

Solliciteer

Reliability Engineer

Status: vervuld

Locatie: Amsterdam
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl 

 

Bedijfsprofiel - Reliability Engineer

Onze klant voorziet een groeiend aantal bedrijven en particulieren van duurzame warmte én koude. Ze leveren hiermee een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en hun klanten profiteren van maximaal comfort. De onderneming realiseert warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en wordt steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien. Ze zijn met hun unit verantwoordelijk voor het gehele proces van zand tot klant en van opwek tot levering.

De organisatie is een van de Europese marktleiders in productie van duurzame energie en is vooral actief in Scandinavië, Duitsland en Nederland. Ook hebben ze een aanzienlijk aandeel in de groeiende windenergiemarkt in West-Europa. Een dynamische organisatie, met een internationale focus en een sociaal gezicht, die midden in de samenleving staat en waar je onderdeel bent van een bevlogen team dat maatwerk levert aan hun klanten.

Team Maintenance Engineering (ME)

Team Maintenance Engineering bestaat uit een mix van Reliability Engineers, Maintenance Engineers en Systeem Support. Ze vertalen de strategische doelstellingen vanuit de klant en opdrachtgever met behulp van onderhoudsconcepten en plannen naar concrete onderhoudsacties voor de uitvoering. De afdeling is bepalend in de methoden en de deelprocessen die hierin plaats vinden (“ways of working”) en werken centraal binnen de organisatie. De afdeling werkt transparant, planmatig en systematisch en is hierbij ondersteunend aan de Asset Managers van zowel de stadswarmtenetten als de elektriciteitscentrales. Door heldere prioriteitstelling brengen ze focus binnen de organisatie.

 

Functie omschrijving - Reliability Engineer

Als Reliability Engineer ben je verantwoordelijk voor het definiëren, opstellen en implementeren van de juiste onderhoudsstrategie voor alle assets binnen BU Heat NL. Je gebruikt hierbij onder meer de RCM (Reliability Centered Maintenance) methodiek. Je speelt een leidende rol in het succesvol maken van asset management binnen de organisatie en het overbrengen van kennis hiervan naar anderen. Je boekt concrete resultaten in kostenbesparingen zonder concessies te doen aan veiligheid en beschikbaarheid.
Door jouw ervaring en kennis op het gebied van Werktuigbouw en materialen ben je in staat om de technische toestand van de installatie te bepalen en te vertalen naar de juiste onderhoudsstrategie tot einde levensduur. Doelstelling is te sturen in de gewenste balans tussen prestatie, risico en kosten over de gehele levenscyclus van de assets. Zowel voor Productie (centrales) als voor WKN (warmte netten) binnen de Warmte divisie.

 

Functie eisen - Reliability Engineer

 •  Projectleidersrol bij het opstellen, verbeteren en beheren van onderhoudsconcepten en onderhoudsplannen.
 • Opzetten en aanpassen van het beleid met betrekking tot strategische reserveonderdelen.
 • Faciliterende en coördinerende rol binnen het proces van storingsanalyses, FME(C)A of RCA.
 • Je speelt een prominente, inhoudelijke rol ten aanzien van ontwikkelingen binnen je vakgebied, voert nieuwe technische ontwikkelingen door in bestaande methodieken en werkprocessen.
 • Adviseren van de Asset Manager bij strategisch overleg met externe leveranciers betreffende de termijnen en frequentie van het onderhoud van installaties, om op die manier te komen tot de juiste LTSA/O&M strategie die leidt tot een goede balans tussen risico en kosten.
 • Bijdragen aan wijzigingsprojecten & projecten op gebied van levensduurverlenging.
 • Uitvoeren van Cost Driver- en Performance Killer Analyses.
 • Je onderhoudt een internationaal netwerk ter kennisvergroting.

 

DE IDEALE KANDIDAAT

 • HBO/WO Energie techniek, materiaalkunde of werktuigbouwkunde
 • Applicatie Onderhoudskunde of Asset Management
 • Bekend met ontwerpspecificaties en PED
 • Kennis van technisch Duits en Engels
 • Minimaal vijf jaar ervaring als onderhoudskundige in de procesindustrie
 • Kennis op het gebied van materiaal en corrosie
 • Kennis op het gebied van netwerk/warmte systemen is een pré
 • Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van levensduur/integriteitsstudies.

 

Je hebt een proactieve werkhouding. Je neemt je verantwoordelijkheid en krijgt dingen voor elkaar doordat je gedreven bent en helder je doelen voor ogen houdt. Verder kun je goed samenwerken en weet je hoofdzaken te onderscheiden van bijzaken. Je bent kritisch wanneer dat in jouw ogen nodig is en deinst er niet voor terug om anderen aan te spreken op hun professionele verantwoordelijkheid.

 

Arbeidsvoorwaarden - Reliability Engineer

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland