Bel ons Email ons

Solliciteer

Senior Portfoliomanager

Status: open

Locatie: Eindhoven / hybride werken
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

Bedrijfsprofiel

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

 

Het gaat om een jong bedrijf dat volop in beweging is. Groot genoeg om een serieuze speler in de markt te zijn, maar klein genoeg (200 man) om je collega’s allemaal te kennen. De organisatie heeft een informele werksfeer en korte lijnen, snelle besluitvorming en biedt veel flexibiliteit (in wat je doet, hoe je je werk doet, wanneer je werkt, hoe je naar je werk komt enz.). Ze stimuleren het nemen van initiatief en constant in ontwikkeling zijn. Je werk beperkt zich niet tot jouw ‘hokje’ maar je moet het juist leuk vinden verder te kijken en ook het initiatief hiertoe nemen. Je kan direct impact maken op de strategie.

 

Functieomschrijving Senior Portfoliomanager

De Senior Portfoliomanager is verantwoordelijk voor het beheersen van de marktrisico’s die ontstaan doordat de organisatie de gehele energieketen verzorgt, dus productie, transport en levering aan afnemers. Je hebt hierbij aandacht voor de risico’s op de lange termijn. Jij bent verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van portfoliomanagement en krijgt ruimte om deze rol verder vorm te geven.

 

Verantwoordelijkheden en deliverables Senior Portfoliomanager

• Het uitvoeren van trades (swap deals, inkoop/ verkoopstrategieën). Deals/ trades uitvoeren met counterparties en invoeren in het ETRM-systeem. 
• Het uitvoeren en optimaliseren van hedge strategieën op de lange termijn.  
• Managen van financiële exposure, als gevolg van de energetische exposure.
• Accuraat en stipt rapporteren over de posities, Mark-to-Market en Profit & Loss van het portfolio.
• Het meedenken bij pricing modellen van klanten en het beoordelen van nieuwe contractvormen vanuit een risicoperspectief.
• Je bent eindverantwoordelijk voor accurate waardebepalingen, consistentie en het leveren van correcte informatie op basis van ‘valuation’ modellen.
• Dispatching: het dagelijks bepalen van de juiste dispatch van assets en dit proces verder optimaliseren. Op basis van marktinzicht, historische prestaties en de weersvoorspelling bereken je de gewenste optimale inzet van assets voor de volgende dag. Je deelt deze met het bedrijfsvoeringcentrum.
• Je maakt onderdeel uit van het wekelijkse Risk Committee.

 

Functie eisen Senior Portfoliomanager

Bachelor- of Masteropleiding, bijv. in de richting van Finance of Bedrijfseconomie.

 

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en gedreven professional met meerdere jaren werkervaring op vlak van portfoliomanagement of energy trading. Je hebt ervaring binnen de energiesector.

 

STANDPLAATS

Hybride werken: je bepaalt zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor in Eindhoven, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. De organisatie faciliteert een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek.

 

RENUMERATIE

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v/ x

 

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland