Bel ons Email ons

Solliciteer

Manager Asset Management 

Status: ingevuld

Locatie: Eindhoven
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl

 

Bedrijfsprofiel

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

 

Het gaat om een jong bedrijf dat volop in beweging is. Groot genoeg om een serieuze speler in de markt te zijn, maar klein genoeg (180 man) om je collega’s allemaal te kennen. De organisatie heeft een informele werksfeer en korte lijnen, snelle besluitvorming en biedt veel flexibiliteit (in wat je doet, hoe je je werk doet, wanneer je werkt, hoe je naar je werk komt enz.). Ze stimuleren het nemen van initiatief en constant in ontwikkeling zijn. Je werk beperkt zich niet tot jouw ‘hokje’ maar je moet het juist leuk vinden verder te kijken en ook het initiatief hiertoe nemen. Je kan direct impact maken op de strategie.

 

De organisatie is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Doel is Nederland verder te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. Er liggen veel uitdagingen, zoals de transitie van gas naar warmte in de bebouwde omgeving en de transitie van het voeren van hoogtemperatuur netten naar laagtemperatuur netten.

 

De afdeling

De afdeling Asset Management is verantwoordelijk voor de instandhouding, het beheer en de continue verbetering van alle assets van de organisatie: de productie-eenheden, de netten en de klantaansluitingen. Vanuit inzicht in de toestand, de capaciteit en kwaliteit identificeert de afdeling risico’s. De niet acceptabele risico’s worden weggenomen door mitigerende maatregelen en strategieën uit te werken en te implementeren. De maatregelen worden in verder detail uitgewerkt in de technische keten en vervolgens in opdracht gegeven aan de serviceprovider.

Mar Recruitment is verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Manager Asset Management.

 

Functie omschrijving Manager Asset Management

De Manager Asset Management (hierna: AM) geeft leiding aan de afdeling Asset Management, bestaande uit 15 medewerkers. Het team werkt vanuit Eindhoven en een locatie in Steenwijk. De Manager AM is onderdeel van het managementteam en rapporteert aan de Operationeel Directeur. 

 

Er ligt een belangrijke uitdaging om de afdeling AM opnieuw op te bouwen en vorm te geven. Je tekent de structuur verder uit, tuigt de processen op en ontwikkelt een visie en beleid, zodat het fundament staat en de organisatie klaar is voor de toekomst. Je zorgt ervoor dat de organisatie de rol van ‘asset owner’ naar zich toe trekt. Je bent dan ook een uitstekende people manager die het team en collega’s in die visie meeneemt en op resultaten stuurt.

Daarnaast breng je de installaties en netwerken naar een hoger niveau, ontwikkel je duurzame alternatieven voor de huidige warmt opwek en krijg je daar de business case voor rond.

 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Het aansturen en verder ontwikkelen van het team en de medewerkers.
 • Het bouwen van de afdeling en het ontwikkelen van AM-strategie en beleid.
 • Het verder ontwikkelen en verbeteren van de AM-competentie.
 • Het professionaliseren van de afdeling en verbeteren van de prestatie van de technische voortbrengingsketen.
 • Het bijdragen aan de realisatie van de strategie.
 • Het actief bijdragen aan de tactische besturing in het MT.
 • Het nauw samenwerken met vele afdelingen binnen de keten. Je bent een kartrekker en een verbinder die alle spelers meekrijgt en motiveert tot het leveren van een optimale bijdrage aan het assetmanagement proces. Je zorgt voor financiële voorspelbaarheid in samenwerking met de afdeling Finance. Je zorgt voor de verduurzaming van de huidige assets in samenwerking met de afdeling Duurzaamheid en Innovatie. En samen met je IT-collega’s zorg je voor de verdere digitalisering van de warmtenetten.

 

Functie-eisen Manager Asset Management

 • Je bent een ervaren Manager die stevig in haar schoenen staat. Je beschikt over executiekracht en krijgt mensen in beweging. Je bent een verbinder die makkelijk samenwerkt met alle partijen, haar team complimenteert of bijstuurt waar nodig. Je past uitstekend binnen de cultuur van de organisatie.
 • Je beschikt over meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je bent procesmatig en hebt affiniteit met techniek.
 • Je vindt het leuk om een afdeling opnieuw te bouwen en strategie te ontwikkelen.
 • Je hebt een langetermijnvisie en ervaring met het opstellen van lange termijn asset plannen.
 • Je hebt veel affiniteit met data, beschikt over een gedegen technische en financiële kennis en bent ervaren op het vlak van risicomanagement.
 • Je bent aantoonbaar succesvol geweest in het doorvoeren van verbeteringen en het optimaliseren van assetmanagement processen
 • Bekendheid met de norm op het gebied van assetmanagement ISO 55000 is een absolute pré.
 • Je beschikt over ene Bachelor- of Masteropleiding. Bijkomende opleidingen op vlak van assetmanagement zijn een pré.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om daadwerkelijk het verschil te maken in de energietransitie.

 

Arbeidsvoorwaarden Manager Asset Management

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat.

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland