Bel ons Email ons

Solliciteer

Commercieel Leider

Status: vervuld

Locatie: Nederland
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl 

 

Bedrijfsprofiel - Commercieel Leider 

Onze klant levert duurzame warmte en koude aan zowel consumenten als zakelijke klanten verspreid over heel Nederland. Die energie komt uit de buurt, want de organisatie koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Dat doen zij samen met allerlei partners, zoals gemeentes, provincies, het Rijk, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bewonersorganisaties. Hierdoor levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

De organisatie is volop in ontwikkeling en sterk groeiend. Om deze groei maximaal te kunnen blijven continueren, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Commercieel Leider voor hun ‘greenfield’ projecten.

 

Bedrijfscultuur - Commercieel Leider 

De cultuur wordt gemaakt door ambitieuze en ondernemende medewerkers met teamspirit en een hart voor duurzaamheid. De organisatie heeft korte lijnen en besteedt veel aandacht aan innovatie en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

 

Functie omschrijving - Commercieel Leider 

Als Commercieel Leider ben je de drijvende kracht achter de ontwikkeling en realisatie van duurzame warmte- en koudeprojecten in geheel Nederland. Je brengt daarbij kansrijke ‘greenfield’ gebieden in kaart die mogelijk leiden tot geslaagde ontwikkeltrajecten. Vanuit je netwerk en expertise neem je het initiatief om projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, lokale overheden en adviesbureaus samen te brengen, te begeleiden en te verbinden rondom een duurzame deal. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie en initiatie, onderhandelt het samenwerkingscontract en sluit de overeenkomst. Verder bewaak je het programma, de planning en zorg je voor een volledige overdracht naar de uitvoerende partij.

Dit betreft een senior sales positie waarbij een grote mate van zelfstandigheid, initiatief en ondernemerschap wordt verwacht. Je zal autonoom en solistisch opereren binnen de organisatie. Je bepaalt zelf welke middelen je nodig hebt om je doelen te bereiken en schakelt hiervoor voornamelijk externe partners en marktpartijen in.

De Commercieel Leider rapporteert rechtstreeks aan de Commercieel Directeur.

 

Functie eisen - Commercieel Leider 

  • Je hebt een track record in het ontwikkelen en binnenhalen van complexe langetermijnprojecten met een grote dealomvang binnen de B2B energiebranche. Bij voorkeur heb je ervaring met warmte-energie.
  • Je hebt een goed begrip van de energie/warmte business, neemt een groot netwerk mee en bent een ervaren gesprekspartner voor o.a. overheden en projectontwikkelaars.
  • Je beschikt over uitstekende stakeholdermanagementvaardigheden. Je bent een bruggenbouwer en natuurlijk leider (niet hiërarchisch) die het belang van alle partijen begrijpt en stuurt op succes voor iedereen.
  • Je bent het gewend om langdurige projecten te organiseren in samenwerking met externe partners. Dit vereist creativiteit en organisatietalent.
  • Je beschikt over een gedegen financiële kennis om een goed gefundeerde business case te bouwen en financiële vraagstukken te doorgronden.
  • Je weet voldoende van de technologie om met technische experts te sparren.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving. Je begrijpt bestuurlijke processen van overheden en grote organisaties.
  • Je straalt senioriteit uit, hebt een hoge gunfactor en wint makkelijk vertrouwen.
  • Afgeronde HBO of WO opleiding.

 

Arbeidsvoorwaarden - Commercieel Leider 

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland