Bel ons Email ons

Solliciteer

Account Manager

Status: vervuld

Locatie: Almere
Contactpersoon: Diana Martinez
E: info@marrecruitment.nl 

 

Bedrijfsprofiel - Account Manager

Onze klant ontwerpt, produceert en levert stijlvolle, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare verlichting met een toonaangevend design. De organisatie is inmiddels 23 jaar een begrip in de wereld van de interieur- en buitenverlichting en is internationaal herkenbaar in bedrijven, woningen, hotels, winkelketens en horecagelegenheden. Om verder vorm te geven aan de ambitieuze groeiplannen, is Mar Recruitment verzocht te bemiddelen in de rekrutering van een Account Manager Producten.

 

Bedrijfscultuur - Account Manager

De organisatie is volop in beweging en sterk groeiend. De cultuur wordt gemaakt door loyale medewerkers en kan omschreven worden als open, dynamisch, ondernemend en niet-bureaucratisch.

 

Functie omschrijving - Account Manager

De Account Manager Producten maakt onderdeel uit van het verkoopteam en rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager. Hij/zij richt zich primair op het verkopen van de producten richting wederverkopers en distributeurs in Nederland en daarbuiten. Klantensegment zijn de nationale en internationale retail ketens (woonwinkels) en de exclusieve detailhandel (lampenwinkels).

 

Functie eisen - Account Manager

 

Taken en verantwoordelijkheden

 

 • Het vertalen van de vraag van de klant naar de beste oplossing voor zowel de klant als de eigen organisatie Je adviseert de klant met betrekking tot productkeuze, je onderhandelt prijzen en houdt rekening met voorraad en levertijd. Je weet de klant te overtuigen van de oplossing en de verkoop daadwerkelijk rond te maken.
 • Acquisitie van nieuwe nationale en internationale klanten middels het maken van afspraken en het bezoeken van potentiële klanten.
 • Het bezoeken van bestaande klanten om de relatie te onderhouden en de verkoop te stimuleren.
 • Het vertegenwoordigen van de organisatie op internationale beurzen.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een (internationaal) netwerk van beslissers en beïnvloeders in de wereld van verlichting, design, architectuur en interieurinrichting.
 • Relatie management is in deze positie van primair belang en past ook volledig in de cultuur van de onderneming.
 • Het vastleggen van klantenafspraken in de vorm van offertes, orderbevestigingen en overige stukken.
 • Het omzetten van de wensen van de klant naar concrete acties binnen de organisatie en de monitoring daarvan. Je zorgt voor een optimale samenwerking met de afdelingen binnen de onderneming en de externe zakelijke partners d.m.v. een soepele communicatie, goed gedefinieerde processen en een duidelijke vastlegging van afspraken.
 • Het realiseren van de overeengekomen commerciële doelstellingen en bijsturen daar waar nodig. Je rapporteert je kansen en problemen ten opzicht van de targets en formuleert aanbevelingen voor verbetering en groei.

 

DE IDEALE KANDIDAAT

 

 • Talen: Nederlands en Engels, vloeiend in woord en geschrift.
 • Opleiding MBO+ / HBO niveau

 

Wij zoeken een Account Manager uit de interieur- en designwereld met een ruime en bewezen ervaring in de (internationale) verkoop richting retail en detailhandel. Je bent aantoonbaar succesvol in het ontwikkelen en onderhouden van een hoogwaardig en relevant netwerk van klanten en relaties die invloed hebben op de positieve ontwikkeling van de onderneming. Je hebt affiniteit met techniek, je kan het assortiment ‘eigen’ maken en bent in staat om constructief en creatief met klanten te werken aan een gezamenlijk plan. Je beschikt over effectieve en krachtige onderhandelingsvaardigheden en weet als geen ander een merk te verkopen.

 

Arbeidsvoorwaarden - Account Manager

Er wordt een volledig en aantrekkelijk renumeratiepakket geboden voor een uitstekend gekwalificeerde kandidaat m/v.

 
   « Article overview

Kies een baan waarvan je houdt,

en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken.

Confucius

Contact

Vragen? Neem contact met ons op.

 

T: +31 20 773 52 09

M: +31 6 52 41 23 80

Regus Amsterdam Teleport Towers

Kingsfordweg 151

1043 GR AMSTERDAM

Nederland